Määräykset ja säännöt

TIETOA VUOSITARKASTUKSESTA

 

Jäsenten tasoitusten vuositarkastus AHR on suoritettu 

 

AHR (Annual Handicap Review - AHR) eli tasoitusten vuositarkastus suoritetaan suomalaisissa golfseuroissa vuosittain tammikuun loppuun mennessä.   

AHR-laskennassa pelaajan tasoitukseen tehdään vuosikorjaus, jos pelin taso on kauden aikana joko heikentynyt tai parantunut huomattavasti.

Vuositarkastus koskee vain tasoituksella 36 tai alle pelaavia, joilla on aktiivinen EGA-tasoitus (vähintään 4 tasoituskierrosta vuonna 2015).  

Meillä Lepaa Golfissa tämä koski kaudelle 2016 67 pelaajaa.

Tarkastukseen otetaan vähintään kahdeksan viimeisintä tasoituskierrosta vuodelta 2015. Mikäli jäsenellä ei ole riittävästi kierroksia, täydennetään tilastoa kauden 2014 tasoitushistoriamerkinnöillä. Saatua kahdeksan kierroksen pistebogeypisteiden mediaania verrataan tämän jälkeen tasoitusryhmäkohtaisiin odotettuihin pistemääriin, jotka pohjoismaissa ovat:

1. tasoitusryhmässä (hcp < 4,5) 33 pistettä      

2. tasoitusryhmässä (4,5 - 11,4) 31 pistettä

3. tasoitusryhmässä (11,5 - 18,4) 30 pistettä

4. tasoitusryhmässä (18,4 - 26,4) 29 pistettä

5. Tasoitusryhmässä (26,5 - 36) 29 pistettä

Jos pelaajan pistebogeytulosten mediaani poikkeaa EGA:n määrittämistä oletusarvoista yli 2,9 pistettä suuntaan tai toiseen, pelaajan tasoitusta korjataan vuositarkastuksessa yksi pykälä ylös- tai alaspäin. Jos poikkeamaa on 5 pistettä tai enemmän, korjausliike on kahden pykälän verran.      

HUOM 1: Pelaajan tasoitus ei voi AHR-laskennan myötä pudota tasoitusryhmästä 2 tasoitusryhmään 1, vaan se pysähtyy alimmillaan 4,5:een. Tasoitusryhmä 1:ssä AHR-laskennan myötä tasoitus ei voi laskea, mutta se voi nousta. Seuran tasoitustoimikunta voi kuitenkin anoa pelaajan tasoituksen laskemista Suomen Golfliiton sääntö ja tasoitustoimikunnalta.   

HUOM 2: Tasoituksen vuosilaskenta ei korjaa tasoitusta siinä tapauksessa ylöspäin, jos tasoitus on parantunut kauden alusta.

 

Lisäksi aiempien vuosien tapaan kaikki pelaajat, joiden tasoitus vuoden 2015 lopussa perustui kolmeen tai vähempään tasoitustulokseen, menettivät ns. EGA:n aktiivisen tasoituksen vuodelle 2016.

Kyseinen tasoitus muuttuu ei-aktiiviseksi. Tämä ei tarkoita tasoituksen poistumista vaan tasoitusta pidetään normaalin tapaan yllä pelaajan ja seuran toimesta. Tämä ei vaikuta normaaliin pelaamiseen millään tavalla. Kyseisellä ei-aktiivisella tasoituksella voi myös osallistua kilpailuihin, mutta tasoituksellisessa sarjassa pelaaja ei voi saada palkintoa. Ei-aktiivisen tasoitus muuttuu aktiiviseksi, kun pelaaja on palauttanut vähintään kolme tasoituskelpoisten edellytysten vallitessa pelattua tulosta vuoden 2016 aikana.

Tähti (*) tasoituksen perässä tarkoittaa sitä, että tasoituksesi on aktiivinen.   

Voit tarkistaa omilla tunnuksillasi Nex Golfin sivuilta onko vuositarkastuksella ollut vaikutusta omaan tasoitukseesi.

 

*****************************************************************************************************************************************

Kilpailumääräykset ja kilpailusäännöt 

Kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä. Lisäksi otetaan huomioon kentän paikallissäännöt sekä Suomen Golfliiton yleiset kilpailumääräykset. 

Scramble- ja foursome kilpailuissa saa joukkueen toinen jäsen olla toisesta seurasta. Sama sääntö on pariskuntascramblessa, jossa joukkueen pelaajien on edustettava vastakkaisia sukupuolia.

Narukisa on lyöntipeli. Pelaaja saa tasoitukseensa suhteutetun metrimäärän narua (50 cm tasoituslyöntiä kohden, ts. 36:n tasoituksella saa 18 metriä narua/ 18-reikää). Pelin aikana pelaaja saa parantaa pallonsa asemaa eli siirtää sitä lähemmäksi reikää, esteestä pois, rajojen ulkopuolelta sisäpuolelle, karheikosta kentälle tai reikään. Palloa siirtäessään pelaaja saa itse asettaa pallon. Aina kun pelaaja siirtää palloaan, narusta leikataan siirretyn matkan verran pois. Pelaajalla ei ole pelissä muuta tasoitusta kuin naru. Pelaajan käyttämä lyöntimäärä on hänen tuloksensa. Käyttämättömästä narusta ei hyvitetä pelaajaa. Narukisan tulos ei vaikuta tasoitukseen. 

Seuran sisäinen reikäpeli -cup on pelattava pelikaavioon merkityssä aikataulussa. Kaaviossa ylempänä oleva pelaaja ottaa yhteyttä vastustajaan ja sopii pelin ajankohdan. Ottelun voittaja merkkaa tuloksen pelikaavioon. Cup-kilpailun maksu (10 euroa) on maksettava caddiemasterille ennen ottelua. 

Seuran sisäiset kuukausikilpailut pelataan pistebogey-pelinä. Lopulliseen kisatulokseen hyväksytään korkeintaan kolmen kilpailun pistebogey-pisteet.
 

Ratkaisut tasatilanteesa


Reikäpeli

Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, peliä jatketaan välittömästi reikä kerrallaan ensimmäisestä reiästä alkaen, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisessa reikäpelissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.
 

Lyöntipeli

Päädyttäessä tasatulokseen alempi tasoitus voittaa. Mikäli tasatilanteessa myös tasoitus on sama, ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä: viimeiset 9 reikää, viimeiset 6 reikää, viimeiset 3 reikää, viimeinen reikä. Jos tämä ei ratkaise tulosta, sijoitus ratkaistaan arvalla.

  

LeG-uutiset

Kaikki uutiset