Kilpailut

Säännöt ja määräykset

LeG-kilpailut

Kilpailut kuuluvat golfin perinteisiin ja silloin tällöin on kaikille hyvä katsoa pelaamisen todellinen taso. 

Olemme myös tehneet kilpailuista hivenen rennompia ja nyt aivan jokainen voi tulla mukaan - pieni hymyn kare huulilla. Vähimmäisosallistujamääriksi hallitus on päättänyt yksilökilpailuihin yhdeksän henkeä ja kahden hengen joukkuekilpailussa viisi joukkuetta. 


Kilpailumääräykset ja kilpailusäännöt

Vähimmäisosallistujamääriksi hallitus on päättänyt yksilökilpailuihin yhdeksän henkeä ja kahden hengen joukkuekilpailussa viisi joukkuetta.

Kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä. Lisäksi otetaan huomioon kentän paikallissäännöt sekä Suomen Golfliiton yleiset kilpailumääräykset. 

Scramble- ja foursome kilpailuissa saa joukkueen toinen jäsen olla toisesta seurasta. Sama sääntö on pariskuntascramblessa, jossa joukkueen pelaajien on edustettava vastakkaisia sukupuolia.

Narukisa on lyöntipeli. Pelaaja saa tasoitukseensa suhteutetun metrimäärän narua (50 cm tasoituslyöntiä kohden, ts. 36:n tasoituksella saa 18 metriä narua/ 18-reikää). Pelin aikana pelaaja saa parantaa pallonsa asemaa eli siirtää sitä lähemmäksi reikää, esteestä pois, rajojen ulkopuolelta sisäpuolelle, karheikosta kentälle tai reikään. Palloa siirtäessään pelaaja saa itse asettaa pallon. Aina kun pelaaja siirtää palloaan, narusta leikataan siirretyn matkan verran pois. Pelaajalla ei ole pelissä muuta tasoitusta kuin naru. Pelaajan käyttämä lyöntimäärä on hänen tuloksensa. Käyttämättömästä narusta ei hyvitetä pelaajaa. Narukisan tulos ei vaikuta tasoitukseen. 

Seuran sisäinen reikäpeli -cup on pelattava pelikaavioon merkityssä aikataulussa. Kaaviossa ylempänä oleva pelaaja ottaa yhteyttä vastustajaan ja sopii pelin ajankohdan. Ottelun voittaja merkkaa tuloksen pelikaavioon. Cup-kilpailun maksu (10 euroa) on maksettava caddiemasterille ennen ottelua. 

Seuran sisäiset kuukausikilpailut pelataan pistebogey-pelinä. Lopulliseen kisatulokseen hyväksytään korkeintaan kolmen kilpailun pistebogey-pisteet.


Ratkaisut tasatilanteessa

Reikäpeli

Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, peliä jatketaan välittömästi reikä kerrallaan ensimmäisestä reiästä alkaen, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisessa reikäpelissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipeli

Päädyttäessä tasatulokseen ratkaistaan sijoitukset niin , että pienempi pelitasoitus voittaa ja jos tilanne on edelleen tasan, niin pienempi tarkka tasoitus voittaa.

 

Yhteistyökumppanit


 SHAPE  * MERGEFORMAT

 

 

 

 

'>