Kilpailut

Pelimuodot

Golfissa on useita pelimuotoja.

Niistä yleisimpiä ovat lyöntipeli, jossa koko radalla käytetyt lyönnit lasketaan yhteen, sekä reikäpeli, jossa pelataan yksittäisten reikien voitosta. Kannattaa kuitenkin tutustua muihinkin pelimuotoihin, ne ovat sekä taitoa kehittäviä että viihdyttäviä.

Lyöntipeli

Lyöntipelissä sijoitukset ratkeavat kierroksen (tai kierrosten) kokonaislyöntimäärän mukaan. Jokainen lyönti lasketaan tulokseen. ja jokainen väylä pitää pelata reikään saakka. Jos pelaaja vetää yhdenkin viivan tuloskorttiin, hänen koko tuloksensa hylätään.

Lyöntipeli voidaan pelata ilman tasoituksia, jolloin sitä kutsutaan scratchiksi. Lyöntipeli voidaan pelata myös tasoituksellisena, jolloin pelaajan kokonaislyöntimäärästä vähennetään hänen tasoituksensa mukainen määrä lyöntejä.

Lyöntipelin voittaja on se, jolla on vähiten lyöntejä. Tasatilanteessa voittaa se pelaaja, jolla on pienempi tasoitus. Jos tasoituksetkin ovat samat, lähdetään katsomaan pelattuja väyliä viimeisestä väylästä alkaen. Kilpailun säännöissä määrätään, kuinka monen viimeisen reiän tuloksen perusteella tasatulokseen ja tasatasoituksiin päätynyt ottelu ratkeaa. Yleensä ratkaisu tehdään viimeisen väylän perusteella ja jos se on sama, voidaan katsoa kolme viimeistä, kuusi viimeistä tai yhdeksän viimeistä reikää.

Yhteistyökumppanit


Joukkuekilpailu kahdella kentällä. Aamupäivällä kierros (9 r.) Lepaalla, yhteislähtö klo 9. Iltapäivällä toinen kierros Hattula Golfilla yhteislähtönä klo 13. Kilpailumuoto 2 hengen tasoituksellinen scramble, tasoituskerroin 25% yhteenlasketusta tasoituksesta. Joukkueesta toisen pelaajan on oltava LeG tai HaG jäsen.

Kilpailu maksu 10 €/kenttä. Pelikierrokset seuran jäsenille (LeG tai HaG) jäsenhintaan. Tulokset julkistetaan illan aikana ja palkinnot noudettavissa Hattulasta seuraavasta päivästä (2.6.2024) alkaen.

Ilmoittautumiset Hattula Golfin kautta: https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/60929 

 

 

 

 

'>