Pelaaminen

Pelaaminen Lepaalla

Erityisesti golftaipaleen alkumetreillä oleville "LeG" on mukava paikka, sillä pay&play filosofian mukaan kentälle mahtuvat kaikki. Ja erikoisen mukavaa, meillä voit pelata koiran kanssa (lyhyessä hihnassa).

Golfkäyttäytyminen

Golfkäyttäytyminen on  kohteliasta käyttäytymistä. Golfkentille on pitkän historiansa aikana kehittynyt oma tapakulttuurinsa ja käytännössä kyse on kuitenkin vain turvallisesta, muut pelaajat huomioivasta ja kenttää kunnioittavasta käytöksestä.

Golfkäyttäytymisen (aiemmin etiketti) oleelliset asiat ovat tiivistetysti seuraavat:

  • Huomaavaisuus toisia pelaajia kohtaan – älä liiku tai melua muiden lyödessä
  • Turvallisuus kentällä ja harjoitusalueilla
  • Ripeästi etenevä pelitapa – ei kuitenkaan tarvitse juosta
  • Kentän kunnosta huolehtiminen: paikkaa aina jälkesi
  • Kenttien ohjeistusta kunnioittava pukeutuminen
  • Puhelin on hyvä pitää äänettömällä

Kaikilla pelaajilla pitää olla omat mailat ja bägi. Lepaalla saa koiran pitää pelikierroksella mukana lyhyessä hihnassa.

Muista urheilumuodoista poiketen golfia pelataan suurimman osan aikaa ilman tuomaria. Peli perustuu pelaajan tinkimättömään sääntöjen noudattamiseen. Tätä tarkoittaa pelin henki.

Pelaajien tulee noudattaa hyviä käytöstapoja sekä turvallisuutta kentällä. Asianmukainen golfpukeutuminen kentällä pitää sisällään siistin paidan: kaulukseton paita on sallittu, mutta hyvä yleisohje on pukeutua pikeepaitaan. Alaosassa käytetään housuja, sortseja tai hametta. Siistit farkutkin on sallittu.

”Toisten pelaajien huomioon ottaminen kaikissa tilanteissa on keskeinen toimintaperiaate golfkentällä” (Golfin säännöt 1. luku – Golfkäytös).

Lisää hyviä vinkkejä joustavasta ja turvallisesta pelaamisesta löytyy Golfliiton sivulta:

Golfliitto - käyttäytyminen

Yhteistyökumppanit


Joukkuekilpailu kahdella kentällä. Aamupäivällä kierros (9 r.) Lepaalla, yhteislähtö klo 9. Iltapäivällä toinen kierros Hattula Golfilla yhteislähtönä klo 13. Kilpailumuoto 2 hengen tasoituksellinen scramble, tasoituskerroin 25% yhteenlasketusta tasoituksesta. Joukkueesta toisen pelaajan on oltava LeG tai HaG jäsen.

Kilpailu maksu 10 €/kenttä. Pelikierrokset seuran jäsenille (LeG tai HaG) jäsenhintaan. Tulokset julkistetaan illan aikana ja palkinnot noudettavissa Hattulasta seuraavasta päivästä (2.6.2024) alkaen.

Ilmoittautumiset Hattula Golfin kautta: https://tournament-site.golfgamebook.com/tournament/60929 

 

 

 

 

'>